Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Şubat, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İran Notları 2:

Şimdi indiniz.Tahran imam humeyni havaalanındayız.Havaalanı bizim istanbuldakilere göre küçük kalıyor.Konfor bakımından da eşdeğer değil.Board'a bakarsanız seferlerin yarısının istanbula olduğunu göreceksiniz.Havaalanında bazen kontrol olabiliyor.İrana girişte vize zaten yok.Pasaport kontrolden kolayca geçiyoruz.Gelelim şehir merkezine ulaşıma.Metro yok.Otobüs olduğunu duymuştum ama ben görmedim.Opsiyonunuz taksi gibi sadece.Eğer daha önceden gittiyseniz; yani gideceğiniz yeri biliyorsanız şehir merkezine kadar bukadar taksi ücreti vermenize gerek yok.En yakın metro istasyonuna gider ordan metroyla devam edersiniz..Yok benim gibi ilk kez gidiyorsanız bu durumda gideceğiniz yere kadar taksiyle gitmeniz en doğrusu.Şehir merkezine yaklaşık 40 dk mesafede havaalanı.Ben Aralık 2015'te gittim.O zaman taksi 65000 tümendi (650000 Riyal).Birini bulabilirseniz onunla da paylaşabilirsiniz taksiyi ucuza gelir.İranda zaten bu taksi paylaşma çok yaygın birşey.Havaalanında döviz bürosu var.

2015'te Nerelere Gittim?

2015 yılı benim için seyahat açısından çok verimli geçmedi.İtalyadan döndükten sonra uzun bir ara verip ardından Rusya ile başladım mayıs ayında,sonra ağustosta Karadağa gittim,ve son olarak Aralık ayında İran yolcusuydum. Gittiğim Şehirler ise Rusya- Moskova Karadağ- Podgorica,Ulcinj,Ada Bojana,Budva İran- Tahran,Kazvin,Alamut Kalesi,İsfahan,Yezd Şeklinde. 2016 yılının daha verimli geçmesini umuyorum.

İtalyada Gittiğim Şehirler:

İtalyada kaldığım 9 aylık dönemde bir hayli şehre gittim.Ama güney italya yani Romanın aşağısı hala duruyor.Kısmetse birgün oralara gitmeyide planlıyorum. Orda kaldığım süre boyunca gittiğim şehirler şöyle; Aradan 2 yıla yakın zaman geçtiği için çok net olarakda hatırlayamıyorum ama Torino,Milano,Cenova,Savona,Verona,Vicenza,Floransa,Venedik,Aosta,Como gölü,Garda gölü,Maggiore gölü,Pisa,SanRemo,Ventimiglia,Trieste,Portofino,Cinqueterre,Roma,Bologna,Rimini ve elbette Vatikan Niyette devam etmek var; Kısmeti bilemiycem...