Ana içeriğe atla

Çıplaklar Kampı Deneyimi; Şortu da Çıkarıyormuyuz?







     Bu yazı diğer gezi yazılarından farklı bir yazı olucak. Şurda şu var, burda bu var türü bir yazı değil. Yazımızın konusu Nüdizm yani çıplaklık; o yüzden rahatsız olan varsa makalenin geri kalanını okumaması rica/tavsiye olunur.

     Avrupa sadece doğal güzelliklerden, etkileyici sanat eserlerinden,gece hayatından ibaret biyer değil. Çok özgür.Hatta geçen seneydi sanırım belediye başkanının biri ,Avrupada ki özgürlüklerden rahatsız olan varsa, bavulunu toplayıp s.tirip gitsin" dedi. İşte bu özgürlüklerden, rahatlıklardan biri de tümüyle çıplak kalabilmek ve bunun yaşanabileceği mekanlar.

Çoğumuz yaz gelince bikiniyi,şortu,mayoyu giyip kendimizi deniz kenarına atmayı düşünürüz. O sıcaklarda yapılacak en iyi şeydir.

Avrupaya ilk gidişimden önce burdan bir hocam "Boşuna umutlanma.İtalya koyu katolik,kızları üstsüz denize sokmuyorlar" demişti. Sonra yaz geldi,sahildeyim; bu lafı aklıma geldi "Yanıldığınız çok açık hocam" dedim kendime.
Ama benim bahsettiğim şey üstsüz dolaşmak değil.Tümüyle  çıplak olmak. Avrupa da gördüğüm tümüyle çıplak denize girilen ilk yer Barcelona oldu. İlk gün öğleden sonra vardım, rastladığım türklerden bazıları bana söylediğinde "hadi canım" filan demiştim ama ertesi gün kendi gözlerimle gördüm. O manzarayı ilk gördüğümde tüylerim diken diken olmuştu. İlk şoku atlattıktan sonra baktım; erkekler neyse de genç kızlar sadece üstsüz geziyorlar ama ispanyada 30-35 yaş üstü bayanlar "Allahın bildiğiniz kuldan saklamamak lazım" mantalitesiyle sereserpe bir durumdalar.
Avrupa ve Amerika da Woodstock vb.. festivaller ya da Rainbow türü doğa buluşmalarında çıplaklık oluyor ama bir de çıplaklar kampı diyebileceğimiz sahiller var.
Ben de ilk fikir telefonu karıştırırken bu konuyla alakalı bir makaleye rastlamamla oldu. Araştırdım filan.Zaten bahardı o esnada, ve böylece yaza gitmeye karar verdim. Tatil için gideceğim ülkede böyle bir tesise 2 gecelik rezervasyon yaptım.
Böyle kumsallar genelde turistik tesis ya da ada kumsalı oluyor. Ve o gün gelip çattı.Gittim ada da indim,resepesiyona doğru yürüyorum ilk manzarayla karşılaştım. Bi şok daha.Sadece sahilde değil ada genelinde tümüyle çıplak dolaşılıyor.Gerildim epey.

Resepsiyondaki bayan yarım bir türkçeyle "Hoşgeldiniz Beyfendi, Rahat olun" dedi. Allah'tan personel giyinik. Bambudan ahşap iki katlı evler var.Beni yerleştirdiler. Hava bunaltıcı derecede sıcak. Şortumu giydim.Havlumu aldım sahile yürüyorum.Yaklaştıkça manzara belirginleşiyor ama ben hala isteyen çıkarıyordur saflığındayım. Altın gibi kumsal fazla kalabalık yok.Gecelik ücretler 45 Euro civarıydı. Kumsala bi vardım. Yüce Tanrım cennettemiyim acep modunda,ağzım açık durumdayım. Normalde sağım solum gözükmesin diye eteğini çekiştiren hatunlar sere serpe güneşleniyor. Manzara inanılmaz. Artık cennette olduğuma eminim.

Böyle yerlerin mantığı üryan geldik üryan gidicez şeklinde özetlenebilir. Son derece barışçıl ortamlar.insanlar çok rahat.Konuşuyor,eğleniyor,birlikte oluyorlar.Sahilde birliktelik yaşamak yasak. Ama pek takan yok.Kamp alanında birlikte olunabiliyor.Siz de kendinize birini bulabilirsiniz.Bir kaç kişi gördüm öyle. Dünyanın her yerinden insan var.Ailece gelenler var.Öyle bir saat filan şortumla yüzdüm güneşlendim ama sonunda "Burda böyle oturamazsın,şortunu çıkarmalısın" diye uyardılar beni. Bende ortama uydum. inanılmaz güzel 2 gün/gece geçirdim.

Yeri nerde mi?; söylemiyim isterseniz. Vize de yok.Vallahi uçak kaldırırlar burdan.
Laf aramızda Türkiyeden de epey giden varmış; resepsiyonist kız söyledi.Tavsiye ederim...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ermenistan: Yakınsak ta, Uzağız

           Ermenistan gezisinin üstünden hayli zaman geçmesine rağmen bu yazıyı daha yeni yazıyorum. Ermenistana giderken biraz İrana gider gibi oldum. Başıma bişey gelirmi sorusu akılda yer ediyor. Moskovadayım sipariş verirken İstanbullu olduğumu öğrenen garson "Ben ermeniyim" demesin mi? Haydaa ne alaka filan olmuştum. İtalyada da başıma geldi, benim orda ki danışman "Biliyormusun ben Vanlıyım,ermeniyim" dedi. Ailesi kaçıp italyaya gelmiş zamanında. Böyle 2 tane tatsız anım var. Neyse.  Atlasjet in burdan erivana direkt uçuşu var. Ocak ayında atlayıp gittim. Varışta vize alabiliyorsunuz. O zaman 21 günlük vize 8 dolar gibi bişeydi. Yalnız uçuş gece. Sabahı bekler hostele giderim derken, havaalanında taksicinin biri yakama yapıştı. Burda niye bekliyorsun, açık restoran var seni oraya götüriyim, orda yemek yer sıcakta beklersin. “Don’t worry, we are good people” diyip duruyor. Neyse atladım gittik. Şık bir restoran. Kahvaltı söyledim. Baktım adam benden son

Sevgiliyle İspanya - Valensiya

       Bu sene çok ara verdim yazmaya, hatta bazı ülkeler hakkında daha tek kelime karalamadım. Granadadan sonra rotamızı valensiyaya çevirdik. Hesapta La Tomatina yani domates festivaline katılmak var. Bu festival her yıl ağustos ayında yapılıyor. Bunol kasabası valensiyaya yakın ordan gidicez diye buraya geldik. Granadadan Valensiyaya otobüs yolculuğu zor geçti, ispanya düşündüğümden daha büyükmüş. Granada otogarda türk baklavası satıyorlar. Aldık. Ama bizimkinin yanından geçemez. Hep derim bazı lezzetler ait olduğu topraklarda güzel diye. Vardık hostele yerleştik. Sabaha festival var bizde hal kalmamış. O kadar dolana dolana tabi. Baya düşündüm, posamız çıkmış vaziyette olduğu düşündüğümden daha pahalı çıktığı için festivale katılmamaya karar verdim. İleri ki bir tarihe kalsın dedim. Hostelde festival biletleri satılıyor. Bunolde sabah saatlerinde kamyonlar domatesleri meydana yığıyor, millet başlıyor domates savaşlarına. Aynı günün akşamı da festival partisi oluyor. Dedik ertesi gü

2023 Yılının Muhasebesi

     2023 Yılında 2'si yeni olmak üzere 3 ülkeye gittim. Yurtiçinde ise şuana değin gitmediğim hiçbir ile gitmedim. Gittiğim ülkeler: Birleşik Arap emirlikleri, Danimarka ve İsveç. İlkinde ocak ayında Dubai'ye gittim. Pek heves ettiğimden değil. Özellikle bayanlarda bu Dubai'ye gitmek bir prestij meselesi olarak görülüyor. Bunlar yanlış şeyler. Ülkede adım başı gökdelen var ve göçmen dolu. Her yerden gelmişler. İngilizler, Ruslar, Hintliler ve diğer milletler. Hani neredeyse ülkede Arap kalmamış desem yeridir. Kaldığım pansiyonun işletmecisi bile Ugandalıydı. Temiz bir ülke. Ve düşünüldüğünün aksine Dubai oldukça ucuz bir yer. Hayat kalitesi Türkiye'den daha iyi. Bizim binemediğimiz arabalara binebiliyorlar mesela.    2. olarak haziranda Danimarka'ya gittim. Ülkeye girişte sıkıntı çıkarıyorlar Türklere. İstemedikleri her hallerinden belli. Bir refah ülkesi. Ben Danimarka'yı çok sevdim. Nüfus az, yatay mimari ve bol yeşil alan var. Çok rahatlar. Baltık denizinde