Ana içeriğe atla

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?







Sahip olmanız Gerekenler ve Bilgiler

1) Sabır- Gerek vize için başvururken,gerek israile giderken,gerek israildeyken, gerekse israil den ayrılırken abartılı güvenlik önlemleri ve bir yığın soruyla karşılaşacaksınız. O yüzden sabırlı olmalısınız. Ben tez canlıyımdır ama ben bile ses etmedim.

2) İstanbulda ki İsrail konsolosluğuna şahsen başvurmalısınız. Aracı firma kullanılmıyor. Mutlaka sizi bizzat görmek istiyorlar. Levent deki Yapı Kredi plazaya gitmelisiniz.

3) Daha bina girişinde sorgu sual başlıyor.Biri size bişey verdimi,neyle geldiniz,niye israile gitmek istiyorsunuz gibi. Ordaki kızın biri şoförümle geldim dedi.Adam gönderip arabayı kontrol ettirdiler,o derece yani. Relax olun.Yaranız yoksa niye gocunasınız.

4) Bu kontrol noktasını geçtikten sonra asansörde bir görevliyle üst kata çıkarıcaklar sizi.Tek başınıza konsolosluğun bulunduğu kata çıkmanıza izin verilmiyor.

5) Vize işlemlerinin olduğu kata çıktığınızda sizi bir masaya alıp ellerinizi masaya koymanızı istiyorlar. Bir israilli ajan gelip sizi ölünüze,dirinize varıncaya kadar sorguluyor. Özellikle konu medeni durumunuza geldiğinde yetişkin biri olarak bekarım cevabı veriyorsanız garipsiyorlar. Bende gidince öğrendim. İsrail de yetişkin birinin bekar veya birlikte yaşadığı birinin olmaması utanç verici birşey olarak görülüyor.

6) Bunu da geçtiniz diyelim. Bir odaya alıyorlar sizi.Evraklarınızı görevliye teslim ediyorsunuz.

7) Vize için Geçerli bir pasaportunuz olmalı

8) 2 fotoğraf

9) Maaş bordrosu veya öğrenciyseniz öğrenci belgesi.

10) Maaş bordronuz yoksa seyahatinizi karşılayacak paranızın olduğuna dair banka hesap dökümü

11) Vize ücretsizdir. İsrail türk vatandaşlarından vize ücreti almıyor.

12) Seyahat sağlık sigortası yaptırmanıza gerek yok.

13) Başvuru formunu orda dolduruyorsunuz

14) Varsa uçak ve kalıcak yer rezervasyonları

15) Evraklarınızı verdikten sonra size bir fiş vericekler üstünde yazan tarihte vizenizi şahsen giderek alabilirsiniz.

16) Aksine bir talebiniz yoksa tek girişli 3 ay geçerli ve kalış izni veren turistik vize veriyorlar.

17) Aldığınız vizeyle ordayken Filistin topraklarına girip tekrar israile dönebilirsiniz. Yani Batı şeria'yı gezmek isterseniz israil vizesi oralarda da geçerlidir. Vize tek girişli olmasına rağmen filistin topraklarına girip tekrar israile dönebiliyorsunuz. Niyetiniz Gazze'ye gitmekse; unutun. Oraya giremezsiniz.

18) Seyahatinizden en az 15 gün önce başvurun.Allah'ın israil'ine kim gider diye düşünmeyin. Çok başvuru var.

İşte bukadar!!! Güvenlik prosedürü bunaltıcı olsa da Schengen vizesi gibi bir yığın evrak istemiyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2023 Yılının Muhasebesi

     2023 Yılında 2'si yeni olmak üzere 3 ülkeye gittim. Yurtiçinde ise şuana değin gitmediğim hiçbir ile gitmedim. Gittiğim ülkeler: Birleşik Arap emirlikleri, Danimarka ve İsveç. İlkinde ocak ayında Dubai'ye gittim. Pek heves ettiğimden değil. Özellikle bayanlarda bu Dubai'ye gitmek bir prestij meselesi olarak görülüyor. Bunlar yanlış şeyler. Ülkede adım başı gökdelen var ve göçmen dolu. Her yerden gelmişler. İngilizler, Ruslar, Hintliler ve diğer milletler. Hani neredeyse ülkede Arap kalmamış desem yeridir. Kaldığım pansiyonun işletmecisi bile Ugandalıydı. Temiz bir ülke. Ve düşünüldüğünün aksine Dubai oldukça ucuz bir yer. Hayat kalitesi Türkiye'den daha iyi. Bizim binemediğimiz arabalara binebiliyorlar mesela.    2. olarak haziranda Danimarka'ya gittim. Ülkeye girişte sıkıntı çıkarıyorlar Türklere. İstemedikleri her hallerinden belli. Bir refah ülkesi. Ben Danimarka'yı çok sevdim. Nüfus az, yatay mimari ve bol yeşil alan var. Çok rahatlar. Baltık denizinde ...

Sevgiliyle İspanya - Valensiya

       Bu sene çok ara verdim yazmaya, hatta bazı ülkeler hakkında daha tek kelime karalamadım. Granadadan sonra rotamızı valensiyaya çevirdik. Hesapta La Tomatina yani domates festivaline katılmak var. Bu festival her yıl ağustos ayında yapılıyor. Bunol kasabası valensiyaya yakın ordan gidicez diye buraya geldik. Granadadan Valensiyaya otobüs yolculuğu zor geçti, ispanya düşündüğümden daha büyükmüş. Granada otogarda türk baklavası satıyorlar. Aldık. Ama bizimkinin yanından geçemez. Hep derim bazı lezzetler ait olduğu topraklarda güzel diye. Vardık hostele yerleştik. Sabaha festival var bizde hal kalmamış. O kadar dolana dolana tabi. Baya düşündüm, posamız çıkmış vaziyette olduğu düşündüğümden daha pahalı çıktığı için festivale katılmamaya karar verdim. İleri ki bir tarihe kalsın dedim. Hostelde festival biletleri satılıyor. Bunolde sabah saatlerinde kamyonlar domatesleri meydana yığıyor, millet başlıyor domates savaşlarına. Aynı günün akşamı da festival partisi oluy...

İranda Zerdüştlük 1- Ateş Tapınağı

    Bitmedi gitti şu iran yazıları dediğinizi duyar gibiyim.Ama ülke tarih ve kültür dolu olunca anlatıcak çok şey oluyor, mevzu uzuyor. Ateş Tapınağında      Malumunuz iran zerdüştlüğün doğum yeri,eskiden kalesiydi. Ama bugün için artık bunu söylemek zor. Yezd şehri iran zerdüştlerinin merkezi olarak bilinir. Çünkü burda zerdüştlerin en kutsal mekanı olan ateş tapınağı vardır. Sönmeyen ateşin tapınağı. Nam-ı diğer ateş kedeh.Milattan sonra 470 yılından beri yanıyor bu ateş. Zerdüştlük dualist bir tanrı inancına sahiptir. İyilik tanrısı Ahuramazda ile kötülük tanrısı Ehrimen bu dünyada daima savaş halindedir.Cennet,cehennem inancı,sırat köprüsü,harut ile marut gibi öğeleri barındırır ve bu öğeler islamiyete de geçmiştir.Malum; peygamberin en yakın arkadaşı Selman-ı Farisi iranlıdır ve kaynaklardan öğrendiğimize göre teoloji hakkında oldukça bilgili biriymiş. Kendisi Oryantalistlerce  Kur'an yazarlarından biri olarak görülür. İran tabi kıl...